Event

Här finns inga omöjligheter

Stenåsen Kafé och Kök

Crossroads Songs

A Tribut to Eric Clapton

Exempel på en kväll att njuta av bra musik, god mat och trevligt sällskap.Eric Clapton räknas som en av de allra största gitarristerna och är också den enda som valts in i Rock and Roll Hall of Fame tre gånger. Vi har bjudit på hans musik på Stenåsen Kafé och Kök.


Initiativtagare och konsertankare var gitarristerna Kent Stéen och Henrik Ekstrand från Fjugesta. Men det var inte lätt att välja låtar.


-Clapton har en enorm produktion som innehåller mängder av hits. Att plocka ihop en repertoar var både enkelt och svårt. Det finns ju så mycket bra att det blev svårt att välja, säger Kent Stéen och berättar om de övriga deltagarna i Crossroads Songs som man valt att kalla konserten.


-Vår leadsinger Kenneth Karlsson från Kumla har en röst som påminner mycket om Eric Claptons. Det har varit tillfällen när vi repat som jag varit tvungen att ruska på huvudet och inse att det inte var Clapton som tittat in.


Orkestern är vald med omsorg. Den erfarne basisten Thomas Dahl är stommen tillsammans med den unge trummisen Olof Axegärd. Tillsammans har de lyckats hitta det rätta Clapton-groovet. Lägg till detta klippan Anders Ekstrand, välkänd musiker, lärare och körledare, på piano och munspel. Åldersspannet i ensemblen är också intressant då det spänner från 20 till 64 år!


Konserten bjöd på kända låtar från Claptons tidiga karriär med bland andra Cream och Derek and the Dominos. Publiken fick också höra Leyla, Bad love, Wonderful tonight och Tears in heaven från hans bluesperioder och senare musik.


Så hur gick detta till?


Vi på Stenåsen Kafé och Kök erbjöd en 2-rätters middag (varmrätt och efterrätt samt valfri dryck) för 150 kr plus inträde 150 kr.


Varmrätt: BBQ-lax med varm potatissallad och mangosallad.

Efterrätt: Något av våra goda bakverk.

Maten förbokades hos Maria på telefon: 073 532 92 09 samt betalades in i förväg då vi har haft problem med att folk reserverar platser men inte kommer. Hoppas ni har överseende med detta.


För dem som nöjde sig med att lyssna på musiken blev det eftersläpp från 21.00 med inträde 150 kr som betalades vid dörren. Vi tar bara kontanter, så växla gärna 500-ingar innan.)


Fullständiga rättigheter finns.


Hoppas vi ses på något event som du eller vi arrangerar!


Ps: Du vet väl att vi finns på Facebook. Stenåsen Kafé och Kök. Gilla oss där och du håller dig garanterat uppdaterad på framtida evengemang. ;)

Fundering på catering? Hör av dig.

© 2014 • Berga, Stenåsen 311, Kumla • information@stenasenkafeochkok.se